Algemeen

In onze dierenkliniek streven we er iedere dag naar om een degelijke oplossing te bieden voor het problemen waarmee u tot bij ons komt. Dat doen we door zo gericht mogelijk te werk te gaan.

Daarnaast is ieder onderzoek en/of behandeling het gevolg van een duidelijk overleg met u als eigenaar.

Ondanks alle gesofisticeerde apparatuur, begint alles met een gedetailleerd vraaggesprek over de klachten en een degelijk klinisch onderzoek (voelen, luisteren, zien, ruiken). Deze 2 aspecten zijn ongelooflijk belangrijk en bepalen vaak de verdere te volgen stappen.

 

Een belangrijk deel van ons werk is preventieve geneeskunde, dwz. vaccinaties, preventieve sterilisatie, adviezen ter preventie van vlooienbesmettingen, teken- en wormenproblematiek, reisadviezen etc. We beschouwen de jaarlijkse vaccinatie dan ook als véél méér dan 'de jaarlijkse spuit'. Het is een moment voor een degelijke gezondheidscheck-up, een gesprek waar u met al uw vragen terecht kan en ook kleine kwaaltjes kunnen verholpen worden.

Hierbij rekenen we ook de dienstverlening naar fokkers toe onder de vorm van voortplantingsadviezen en -begeleiding, adviezen mbt. rasspecifiek DNA-onderzoek, sperma-onderzoek, kunstmatige inseminatie. 

Verder is uiteraard het onderzoek en de behandeling van zieke dieren of dieren met een medisch probleem het belangrijkste aspect van ons werk. 

De diagnosetechnieken die we gebruiken vindt u hier.

De behandelingen en dienstverlening die we uitvoeren vindt u hier.

Overige bedrijfsinformatie (personeel, reglementering, beroepsaansprakelijkheid, prijsbeleid,...) vindt u hier.