Dierenartsen

LUC NAGELS
LUC NAGELS
Interessegebied:
 • Dermatologie
 • Oorontsteking (otitis externa)
 • Cytologie
 • Oncologie

 

Dr. LUC NAGELS is afgestudeerd in 1987 aan de Universiteit van Gent met grote onderscheiding.

 

Na enkele jaren in de gezelschapsdieren praktijk ontwikkelde hij een bijzondere interesse in dermatologie en bekwaamde zich gedurende drie jaren tot dermatoloog aan de European School for Advanced Veterinary Studies.

Reeds in 1995 behaalde hij het Certificate in Veterinary Dermatology aan de Royal College of Veterinary Surgeons in Londen. Sindsdien verzorgt hij in Hasselt een doorverwijspraktijk voor dermatologische huisdier patiënten.

Mede dankzij een gespecialiseerde opleiding in Utrecht heeft dr. Nagels zich bekwaamd in de cytologie van zowel huidletsels als inwendige organen. Daardoor verlegde hij zijn interessegebied en dele naar de diagnose en behandeling van huisdieren met kanker in Limburg.

Dr. Nagels is van bij de oprichting lid van de werkgroep dermatologie van de Vlaamse dierenartsen.

Hij is ook meer dan 20 jaar lid van de European Society of Veterinary Dermatology (ESVD) en van de British Small Animal Veterinary Association (BSAVA).

Naast het volgen van talrijke bijscholingen en congressen heeft hij zelf verschillende lezingen gegeven  aan collega’s. Die presentaties gingen vooral over cytologie, oorontsteking, allergie.

In 2015 behaalde hij nog een postgraduaat KMO-management aan de PXL Hogeschool in Hasselt.

Sinds 2015 zetelt dr. Nagels ook in de Ethische Commissie Dierenwelzijn aan de Universiteit Hasselt.

Naast z’n werk met dieren houdt Luc zich creatief bezig met het vormen en verzorgen van bonsai. Hij is secretaris van Bonsai Association Belgium.

.

INE MEUWIS
INE MEUWIS

Interessegebied:

 • Weke delen chirurgie
  • Uro-genitale chirurgie
  • Gastro-intestinale chirurgie (o.a. perineale hernia)
  • Thorax chirurgie (o.a. PDA, persisterende rechteraortaboog, longtorsie, longtumor,...)
  • Luchtwegen chirurgie (o.a. BOS, larynxparalyse, tracheacollaps,...)
  • Oncologische chirurgie
 • Laparoscopisch (geassisteerde) chirurgie
 • Laserchirurgie
 • Hemilaminectomie (discus hernia)
 • Endoscopie
 • Geneeskunde van konijnen en fretten
 • Opvolging hospitalisatiepatiënten

Dierenarts INE MEUWIS is afgestudeerd aan UGent in 2002 met grote onderscheiding, waarna ze een paar interims deed om dan direct te beginnen werken in Dierenartsenpraktijk St. Katharina wat later Dierenkliniek Sanimalia werd.

Net als al onze dierenartsen, schoolt zij zich ook voortdurend bij. Haar volledige lijst van bijscholingen kan je hier vinden.

In 2020 behaalde Ine na intensieve bijscholingen in het buitenland, examens aan de universiteit van Luxemburg en een eindwerk bij de European School for Advanced Veterinary Studies (ESAVS) haar CSAVP (Certificate of Small Animal Veterinary Practice) in soft tissue surgery.

Ze is overigens trotse mama van 2 jongens en ze kan echt genieten van activiteiten die haar fit houden.

 

TOM HENDRICKX
TOM HENDRICKX
Interessegebied:
 • Interne geneeskunde
  • Cardiologie
  • Oncologie
  • Endocrinologie
 • Thoraxpathologie
 • Diagnostiek
  • Echografie
  • Cytologie

 

Dierenarts TOM HENDRICKX is in 2004 bij  het team gekomen. Hij is afgestudeerd in 2000 en werkte daarna 3 jaar in een dierenkliniek in Nederland. Hij houdt zich in de eerste plaats bezig met de interne geneeskunde en diagnostiek (echografie), en hierbij vooral kankergeneeskunde (oncologie) en hart- en longpatiënten (de 'hoestertjes'). Hij volgde aan de Universiteit van Birmingham een opleiding kankerbiologie en -geneeskunde. 
Verder is Tom bestuurslid bij het Belgisch Kankerfonds voor Dieren (www.bkfd.be), de Samenwerkende Diergeneeskundige Kankercentra (www.kankerbijdieren.nl) en bij de Europese vereniging van kankerbehandelende dierenartsen ESVONC (European Society of Veterinary Oncology www.esvonc.org). 


Zijn vrije tijd brengt hij graag door met zijn gezin.

MICHELLE LHOMME
MICHELLE LHOMME
Interessegebied:
 • Weke delen chirurgie
 • Laparoscopisch (geassisteerde) chirurgie
 • Endoscopie
  • Gastroscopie
  • Colonscopie
  • Rhinoscopie
  • Trachea- en bronchoscopie
  • Cysto- en vaginoscopie
 • Spoedgevallen en critical care patiënten

 

Dierenarts MICHELLE LHOMME studeerde in 2015 met grote onderscheiding af aan de faculteit diergeneeskunde in Gent.

Net als al onze dierenartsen, schoolt zij zich ook voortdurend bij. Haar volledige lijst van bijscholingen kan je hier vinden.

Hierna is zij meteen aan de slag gegaan bij Sanimalia, waar ze zich nog steeds met hart en ziel inzet. Naast het werk tussen de dieren, kan je haar vooral vinden in de nabijheid van haar vrienden, familie en huisdieren.

RAMON PENNINGER
RAMON PENNINGER

Orthopedie

Dierenarts RAMON PENNINGER studeerde cum laude af aan de UGent in 2006. Na een jaar in een gemengde groepspraktijk te hebben gewerkt in GH-Luxemburg, keerde hij terug naar België om in Maasmechelen zijn eigen praktijk te starten. Na meerdere jaren intensieve bijscholing en internationale opleidingen werkt hij enkel nog als orthopeed en behandelt hij honden en katten met problemen aan het bewegingsapparaat.

Sinds 2017 startte de samenwerking met Dierenkliniek Sanimalia en staat hij sindsdien in voor de orthopedische patiënten in Diepenbeek. Vanaf 1 November 2020 is hij fulltime toegetreden tot het vaste team van Sanimalia en heeft hij zich aangesloten bij de medevennoten.

Ramon Penninger is lid van de Belgische Werkgroep voor Orthopedie en Belgische Werkgroep voor Chirurgie.


In Augustus 2020 is hij gestart met een bijkomende Master-opleiding in de Orthopedie aan de European School for Advanced Veterinary Studies.

Zijn vrije tijd besteedt hij graag aan zwemmen, hardlopen en zijn zoontje van 6j.

KAREN WELKENHUYSEN
KAREN WELKENHUYSEN

Dierenarts KAREN WELKENHUYSEN is afgestudeerd in 2013.

Net als al onze dierenartsen, schoolt zij zich ook voortdurend bij. Haar volledige lijst van bijscholingen kan je hier vinden.

Na een tijdje werkzaam te zijn in een praktijk voor zowel grote als kleine huisdieren is ze overgeschakeld naar enkel kleine huisdieren. Haar voornaamste interesses liggen bij de geneeskunde van de kat, in het bijzonder de geriatrische kat en tandheelkunde bij de kat.
Hier volgt ze verschillende binnen- en buitenlandse bijscholingen voor. Ze is ook lid van de internationale vereniging voor kattengeneeskunde (ISFM).  

In haar vrije tijd houdt ze zich vooral bezig met sport (bootcamps), psychologie, haar kat Piepke en haar vriend Koert.

LUKASZ BRANICA
LUKASZ BRANICA

Dierenarts LUKASZ BRANICA studeerde in 2016 af aan de Universiteit van Gent (optie gezelschapsdieren). Hij heeft reeds verscheidene stages gelopen in zowel binnen- als buitenland.

Net als al onze dierenartsen, schoolt hij zich voortdurend bij. Zijn volledige lijst van bijscholingen kan je hier vinden.

Zijn interesse gaat vooral uit naar de interne geneeskunde, cardiologie en neurologie.

In zijn vrije tijd geniet hij van muziek, koken en reizen.

LIENE SWENNEN
LIENE SWENNEN

Dierenarts LIENE SWENNEN studeerde in 2017 af aan de Universiteit van Gent met grote onderscheiding.

Net als al onze dierenartsen, schoolt zij zich ook voortdurend bij. Haar volledige lijst van bijscholingen kan je hier vinden.

In juli 2017 is ze dadelijk van start gegaan bij Sanimalia. Hier houdt ze zich voornamelijk bezig met de eerstelijnsdiergeneeskunde (incl. chirurgische en tandheelkundige ingrepen), maar ook interne geneeskunde, oftalmologie en voortplanting behoren tot haar interessegebieden.

Haar vrije tijd spendeert ze voornamelijk aan sport, huisdieren, vrienden en familie.

 

SIMON BOLLENGIER
SIMON BOLLENGIER

Dierenarts SIMON BOLLENGIER studeerde in 2017 met onderscheiding af als dierenarts aan de Universiteit van Gent. Hij slaagde tegelijkertijd met grootste onderscheiding voor zijn postgraduaat Dieracupunctuur aan de Karel De Grote Hogeschool  (OTCG) in Antwerpen.

Net als al onze dierenartsen, schoolt hij zich voortdurend bij. Zijn volledige lijst van bijscholingen kan je hier vinden.

Tijdens zijn studies deed hij ervaring op in diverse praktijken waarna hij in augustus 2017 dadelijk van start is gegaan bij Sanimalia. Hier houdt hij zich voornamelijk bezig met de eerstelijnsdiergeneeskunde, maar ook chirurgie, orthopedie en exoten behoren tot zijn interessegebieden.

Zijn vrije tijd spendeert hij zoveel mogelijk aan zijn honden, vrienden, diverse hobby's en reizen.

MAITE ACHTEN
MAITE ACHTEN
Dierenarts MAITE ACHTEN studeerde in 2018 af als dierenarts aan de Universiteit van Gent. 
 
Net als al onze dierenartsen, schoolt zij zich ook voortdurend bij. Haar volledige lijst van bijscholingen kan je hier vinden.
 
Na het volgen van verschillende stages tijdens haar studie, in zowel binnen- als buitenland, is ze meteen aan de slag gegaan bij Sanimalia. Ze houdt zich vooral bezig met eerstelijnsdiergeneeskunde, maar legt zich ook graag toe op spoeddiergeneeskunde, (laparoscopische) chirurgie, tandheelkunde en neurologie.
 
In haar vrije tijd geniet ze van haar vrienden en familie, haar huisdieren en sport.