Dierenartsen

LUC NAGELS
LUC NAGELS
Interessegebied:
 • Dermatologie
 • Oorontsteking (otitis externa)
 • Cytologie
 • Oncologie

 

Dr. LUC NAGELS is afgestudeerd in 1987 aan de Universiteit van Gent met grote onderscheiding.

 

Na enkele jaren in de gezelschapsdieren praktijk ontwikkelde hij een bijzondere interesse in dermatologie en bekwaamde zich gedurende drie jaren tot dermatoloog aan de European School for Advanced Veterinary Studies.

Reeds in 1995 behaalde hij het Certificate in Veterinary Dermatology aan de Royal College of Veterinary Surgeons in Londen. Sindsdien verzorgt hij in Hasselt een doorverwijspraktijk voor dermatologische huisdier patiënten.

Mede dankzij een gespecialiseerde opleiding in Utrecht heeft dr. Nagels zich bekwaamd in de cytologie van zowel huidletsels als inwendige organen. Daardoor verlegde hij zijn interessegebied en dele naar de diagnose en behandeling van huisdieren met kanker in Limburg.

Dr. Nagels is van bij de oprichting lid van de werkgroep dermatologie van de Vlaamse dierenartsen.

Hij is ook meer dan 20 jaar lid van de European Society of Veterinary Dermatology (ESVD) en van de British Small Animal Veterinary Association (BSAVA).

Naast het volgen van talrijke bijscholingen en congressen heeft hij zelf verschillende lezingen gegeven  aan collega’s. Die presentaties gingen vooral over cytologie, oorontsteking, allergie.

In 2015 behaalde hij nog een postgraduaat KMO-management aan de PXL Hogeschool in Hasselt.

Sinds 2015 zetelt dr. Nagels ook in de Ethische Commissie Dierenwelzijn aan de Universiteit Hasselt.

Naast z’n werk met dieren houdt Luc zich creatief bezig met het vormen en verzorgen van bonsai. Hij is secretaris van Bonsai Association Belgium.

.

INE MEUWIS
INE MEUWIS

Interessegebied:

 • Weke delen chirurgie
  • Uro-genitale chirurgie
  • Gastro-intestinale chirurgie
  • Thorax chirurgie
  • Oncologische chirurgie
 • Laparoscopisch (geassisteerde) chirurgie
 • Endoscopie
 • Geneeskunde van konijnen, knagers en fretten
 • Opvolging hospitalisatiepatiënten

Dierenarts INE MEUWIS houdt zich in onze praktijk voornamelijk bezig met chirurgie, endoscopie (gastroscopie, duodenoscopie, coloscopie, rhinoscopie...) en de geneeskunde van fretten, knaagdieren en konijnen. 
Ine is het baasje van de mascotte van de praktijk, Lobke, een echt straathondje dat geboren werd in het dierenasiel van Genk.

TOM HENDRICKX
TOM HENDRICKX
Interessegebied:
 • Interne geneeskunde
  • Cardiologie
  • Oncologie
  • Endocrinologie
 • Thoraxpathologie
 • Diagnostiek
  • Echografie
  • Cytologie

 

Dierenarts TOM HENDRICKX is in 2004 bij  het team gekomen. Hij is afgestudeerd in 2000 en werkte daarna 3 jaar in een dierenkliniek in Nederland. Hij houdt zich in de eerste plaats bezig met de interne geneeskunde en diagnostiek (echografie), en hierbij vooral kankergeneeskunde (oncologie) en hart- en longpatiënten (de 'hoestertjes'). Hij volgde aan de Universiteit van Birmingham een opleiding kankerbiologie en -geneeskunde. 
Verder is Tom bestuurslid bij het Belgisch Kankerfonds voor Dieren (www.bkfd.be), de Samenwerkende Diergeneeskundige Kankercentra (www.kankerbijdieren.nl) en bij de Europese vereniging van kankerbehandelende dierenartsen ESVONC (European Society of Veterinary Oncology www.esvonc.org). 


Zijn vrije tijd brengt hij graag door met zijn gezin.

MICHELLE LHOMME
MICHELLE LHOMME
Interessegebied:
 • Basis chirurgische ingrepen
 • Spoedgevallen en critical care patiënten
 • Interne geneeskunde
 • Endoscopie
 • Opvolging hospitalisatiepatiënten
 • Eerstelijns diergeneeskunde

 

Dierenarts MICHELLE LHOMME studeerde in 2015 met grote onderscheiding af aan de faculteit diergeneeskunde in Gent. Hierna is zij meteen aan de slag gegaan bij Sanimalia, waar ze zich nog steeds met hart en ziel inzet. Naast het werk tussen de dieren, kan je haar vooral vinden in de nabijheid van haar vrienden, familie en huisdieren.

KAREN WELKENHUYSEN
KAREN WELKENHUYSEN

Dierenarts KAREN WELKENHUYSEN is afgestudeerd in 2013. Na een tijdje werkzaam te zijn in een praktijk voor zowel grote als kleine huisdieren is ze overgeschakeld naar enkel kleine huisdieren. Haar voornaamste interesses liggen bij de geneeskunde van de kat, in het bijzonder de geriatrische kat en tandheelkunde bij de kat.
Hier volgt ze verschillende binnen- en buitenlandse bijscholingen voor. Ze is ook lid van de internationale vereniging voor kattengeneeskunde (ISFM).  

In haar vrije tijd houdt ze zich vooral bezig met sport (bootcamps), psychologie, haar kat Piepke en haar vriend Koert.

LUKASZ BRANICA
LUKASZ BRANICA

Dierenarts LUKASZ BRANICA studeerde in 2016 af aan de Universiteit van Gent (optie gezelschapsdieren). Hij heeft reeds verscheidene stages gelopen in zowel binnen- als buitenland. Zijn interesse gaat vooral uit naar de interne geneeskunde, cardiologie en neurologie.

In zijn vrije tijd geniet hij van muziek, koken en reizen.

LIENE SWENNEN
LIENE SWENNEN

Dierenarts LIENE SWENNEN studeerde in 2017 af aan de Universiteit van Gent met grote onderscheiding. In juli 2017 is ze dadelijk van start gegaan bij Sanimalia. Hier houdt ze zich voornamelijk bezig met de eerstelijnsdiergeneeskunde, maar ook neurologie, orthopedie en chirurgie behoren tot haar interessegebieden.

Haar vrije tijd spendeert ze zoveel mogelijk aan haar hond en paard. Al bijna 10 jaar lang vormen zij en haar paard, Weltstern, een vast team tijdens trainingen en dressuurwedstrijden. 

SIMON BOLLENGIER
SIMON BOLLENGIER

Dierenarts SIMON BOLLENGIER studeerde in 2017 met onderscheiding af als dierenarts aan de Universiteit van Gent. Hij slaagde tegelijkertijd met grootste onderscheiding voor zijn postgraduaat Dieracupunctuur aan de Karel De Grote Hogeschool  (OTCG) in Antwerpen.

Tijdens zijn studies deed hij ervaring op in diverse praktijken waarna hij in augustus 2017 dadelijk van start is gegaan bij Sanimalia. Hier houdt hij zich voornamelijk bezig met de eerstelijnsdiergeneeskunde, maar ook chirurgie, orthopedie en exoten behoren tot zijn interessegebieden.

Zijn vrije tijd spendeert hij zoveel mogelijk aan zijn honden, vrienden, diverse hobby's en reizen.

MAITE ACHTEN
MAITE ACHTEN

Dierenarts MAITE ACHTEN studeerde in 2018 af als dierenarts aan de Universiteit van Gent. 

Na het volgen van verschillende stages tijdens haar studie, in zowel binnen- als buitenland, is ze meteen aan de slag gegaan bij Sanimalia. Ze houdt zich vooral bezig met eerstelijnsdiergeneeskunde en kleine chirurgische ingrepen.

Haar vrije tijd besteed ze het liefst met haar familie en vrienden, haar vriend en haar hond, katten en paard.

EVELINE CAPIAU
EVELINE CAPIAU

Specialisatie: Ophtalmologie

Dierenarts EVELINE CAPIAU verzorgt elke dinsdag alle oogheelkundige patiënten in onze praktijk. Ze heeft een jarenlange ervaring opgebouwd aan de Faculteit Diergeneeskunde in Merelbeke (Universiteit van Gent) waar ze nog steeds actief is. Daarnaast runt ze haar eigen doorverwijspraktijk voor oogheelkunde in Deurne.
Haar weinige vrije tijd wordt volledig opgeslorpt door haar kinderen.