Dierenkliniek Sanimalia +32 11 28 46 00
Dierenkliniek Sanimalia Gouverneur Verwilghensingel +32 11 28 46 00

Naast onze hoeve in Diepenbeek, hebben we een nieuwe vestiging in Hasselt op de Gouverneur Verwilghensingel 30.  We merkten dat onze klanten te lang moesten wachten om een afspraak te kunnen krijgen.  Deze nieuwe vestiging zorgt ervoor dat we ons team kunnen uitbreiden en dus betere en snellere service in het vooruitzicht kunnen stellen. Onze kennis en ervaring wordt dan verdeeld over de twee vestigingen.  Onder 'Ons team' kan je ook onze nieuwe talenten bekijken.
 

Om een afspraak te maken blijven de communicatiewegen als vanouds.  Onze assistentes zullen samen met u bekijken op welke locatie u best geholpen kan worden.

Fretten

Informatie over fretten

Fretten

Informatie over fretten

We zien geregeld fretten in onze praktijk. We kennen ze als bijzonder levenslustige diertjes, heel speels en blij. Jammer genoeg zien we ook veel gezondheidsproblemen, in bijzonder kanker.

In de Verenigde Staten is de gemiddelde levensduur van een fretje tussen 5 en 7 jaar, met enkele uitschieters tot 11 jaar.

De meest voorkomende doodsoorzaken bij oudere fretten zijn kanker, hartfalen en nierfalen. Het beste wat we kunnen doen is proberen om deze problemen een stapje voor te blijven door preventief te werken. Als we veel aandoeningen in een vroeg stadium kunnen vaststellen, dan kunnen we ze proberen onder controle te houden, om het fretje een zo lang mogelijk leven te geven op een kwaliteitsvolle manier. 

Als je al een fretje hebt en je koopt er één bij, is het na aankoop belangrijk om minstens 48 uur te wachten om ze samen te zetten; om veilig te spelen is het zelfs beter om 14 dagen te wachten i.v.m. de overdracht van besmettelijke ziektes zoals virale enteritis, hondeziekte en influenza (griep).

VACCINATIES

Voor wat betreft de vaccinaties, is een jaarlijkse vaccinatie tegen Hondenziekte (Distemper) van absoluut belang. De inenting tegen hondsdolheid is aangewezen voor de Ardennen en verplicht voor reizen naar het buitenland (ook een dierenpaspoort verplicht!).

CASTRATIE/STERILISATIE

Mannelijke fretten worden meestal gecastreerd om iets te doen aan de sterke lichaamsgeur en mogelijke onzindelijkheid wanneer ze sexueel actief worden. Bij vrouwelijke fretten is het van levensbelang dat ze gesteriliseerd worden als ze niet gebruikt worden om te kweken. Het risico is anders te groot dat ze voor lange periodes in de bronst blijven, met aanhoudend bloedverlies. Hierop volgt meestal een bloedarmoede, die vaak fataal is.

Beide ingrepen zijn minimaal en vergelijkbaar met dezelfde ingrepen bij de kat/kater.

Aarzel niet om ons te contacteren indien u vragen heeft over uw fret.

Terug naar medische info