Info-avond: De senior hond en kat.

Info-avond: De senior hond en kat.

 

VOOR ALLE eigenaars met een SENIOR-viervoeter van 7 jaar of ouder:

 

Op donderdag 5 & 19 februari en 5 maart organiseert dierenkliniek SANIMALIA een GRATIS info-avond met als thema: de OUDERE hond én kat.

Oudere dieren zijn, net als mensen, geneigd tot het ontwikkelen van ouderdomskwaaltjes of ziekten. Het lichaam wordt ouder en begint minder goed te werken. Grote honden vallen in de seniorgroep vanaf 5 jaar, kleinere rassen pas vanaf 7 jaar. Bij katten zijn er grote individuele verschillen, maar ze behoren tot de senioren vanaf de leeftijd van ongeveer 7 jaar.

Op deze avond zullen de meest voorkomende kwaaltjes en/of ziekten besproken worden waaronder overgewicht, tandproblemen, arthrose,... maar ook het voedingsaspect zal uitvoerig aan bod komen (door assistente Cindy).

Dierenartsen Sarah en Ineke gaan wat dieper in op hart-en nierfalen. Als laatste sluit dierenartsassistente Steffi de avond af met informatie over dementie, een onderschat probleem.

Het DOEL van deze lezing is het tijdig herkennen van bepaalde symptomen bij uw senior huisdier, zodat wij in een vroeg stadium kunnen ingrijpen en verdere problemen voorkomen.

 

Interesse voor deze GRATIS info-avond?

 

U bent meer dan welkom op donderdag 5 (reeds volzet!), 19 februari (volzet) of 5 maart (volzet) om 20.30.

Deze lezing is er enkel voor baasjes. Gelieve uw senior rustig thuis te laten.

Inschrijven is verplicht. Dit kan op de volende manieren:

- Telefonisch: 011 28 46 00
- Email: assistentes@sanimalia.be
- Via de inschrijfmodule op deze website : rechtsboven : klik op SCHRIJF U IN en vul uw gegevens in.
- Aan de balie.