Dierenkliniek Sanimalia +32 11 28 46 00
Dierenkliniek Sanimalia Gouverneur Verwilghensingel +32 11 28 46 00

Luc Nagels

Dierenarts

Luc Nagels - Dierenarts
Luc Nagels Dierenarts
Interessegebied:
  • Dermatologie
  • Oorontsteking (otitis externa)
  • Cytologie
  • Oncologie

Dr. LUC NAGELS is afgestudeerd in 1987 aan de Universiteit van Gent met grote onderscheiding.

Na enkele jaren in de gezelschapsdieren praktijk ontwikkelde hij een bijzondere interesse in dermatologie en bekwaamde zich gedurende drie jaren tot dermatoloog aan de European School for Advanced Veterinary Studies.

Reeds in 1995 behaalde hij het Certificate in Veterinary Dermatology aan de Royal College of Veterinary Surgeons in Londen. Sindsdien verzorgt hij in Hasselt een doorverwijspraktijk voor dermatologische huisdier patiënten.

Mede dankzij een gespecialiseerde opleiding in Utrecht heeft dr. Nagels zich bekwaamd in de cytologie van zowel huidletsels als inwendige organen. Daardoor verlegde hij zijn interessegebied en dele naar de diagnose en behandeling van huisdieren met kanker in Limburg.

Dr. Nagels is van bij de oprichting lid van de werkgroep dermatologie van de Vlaamse dierenartsen.

Hij is ook meer dan 20 jaar lid van de European Society of Veterinary Dermatology (ESVD) en van de British Small Animal Veterinary Association (BSAVA).

Naast het volgen van talrijke bijscholingen en congressen heeft hij zelf verschillende lezingen gegeven  aan collega’s. Die presentaties gingen vooral over cytologie, oorontsteking, allergie.

In 2015 behaalde hij nog een postgraduaat KMO-management aan de PXL Hogeschool in Hasselt.

Sinds 2015 zetelt dr. Nagels ook in de Ethische Commissie Dierenwelzijn aan de Universiteit Hasselt.

Naast z’n werk met dieren houdt Luc zich creatief bezig met het vormen en verzorgen van bonsai. Hij is secretaris van Bonsai Association Belgium.