Dierenkliniek Sanimalia +32 11 28 46 00
Dierenkliniek Sanimalia Gouverneur Verwilghensingel +32 11 28 46 00

Naast onze hoeve in Diepenbeek, hebben we een nieuwe vestiging in Hasselt op de Gouverneur Verwilghensingel 30.  We merkten dat onze klanten te lang moesten wachten om een afspraak te kunnen krijgen.  Deze nieuwe vestiging zorgt ervoor dat we ons team kunnen uitbreiden en dus betere en snellere service in het vooruitzicht kunnen stellen. Onze kennis en ervaring wordt dan verdeeld over de twee vestigingen.  Onder 'Ons team' kan je ook onze nieuwe talenten bekijken.
 

Om een afspraak te maken blijven de communicatiewegen als vanouds.  Onze assistentes zullen samen met u bekijken op welke locatie u best geholpen kan worden.

Radiografie

We beschikken in onze praktijk over een krachtig röntgentoestel

Radiografie

We beschikken in onze praktijk over een krachtig röntgentoestel

We beschikken in onze praktijk over een krachtig röntgentoestel, waarmee we zelfs van zware honden kwalitatief hoogstaande foto's kunnen nemen. Met behulp van ons digitaal ontwikkeltoestel kunnen we de foto's snel beoordelen. 

Het stelt ons in staat om bijvoorbeeld een vreemd voorwerp in het maag- en darmstelsel op te speuren.

De twee witte bollen zijn springballen

Hier ziet u een lepel in de maag

Op de eerste foto (met de witte bollen) ziet u rechts ook een pijltje. Deze pijl wijst naar een grote blaassteen. Soms zijn het vele afzonderlijke blaassteentjes. Deze zijn al wat moeilijker te zien.

Ziet u de kleine witte puntjes in de blaas?

Röntgenfoto's worden ook wel eens gebruikt om te weten hoeveel pups je kan verwachten. We tellen dan het aantal schedel en/of het aantal ruggengraten op de foto. Kan jij zeggen hoeveel pups deze teef verwacht?

Het zijn er drie ;-)

Het eerste waar de meeste mensen aan denken bij het horen van röntgenfoto is breuken. Het röntgentoestel toont heel erg dense materialen, zoals bot, als wit. Botten zijn dus goed te zien en beoordelen. Zo kan je hieronder een dijbeenbreuk zien.

Na operatie ziet deze breuk er dan zo uit.

Soms zijn contraststudies van ruggenmerg, urinewegen of maagdarmstelsel nodig.

Zo kan u hier een contraststudie zien van een discus hernia. Men noemt dit een myelogram.

Ziet u de beknelling van de zenuw?

In de onderstaande foto hebben we brokjes met barium toegediend. Bij deze hond is er sprake van een megaoesophagus, een te grote slokdarm. De bolletjes die je in de slokdarm en maag ziet zijn de brokken die we hebben gebruikt om de contastvloeistof binnen te krijgen.

Er zou een duidelijke smalle buis naar de maag moeten lopen. Op de foto ziet een een zakje net voor de maag waar het eten zich opstapelt.

U kan bij ons ook terecht voor officïele foto's van de heupen, schouders en ellebogen.

Terug naar diagnostiek